Fånga de bästa ögonblicken från er bästa dag


Tänk vad roligt att ni ska gifta er! Stort grattis till att ha en av de största dagarna i erat liv framför er! Min egen bröllopsdag är verkligen en av de bästa dagarna i mitt (vårat) liv. Många gånger var man i något slags lyckorus att man knappt hängde med på allt som hände men nu så har vi alla fina fotografier att titta tillbaka på och minnas alla känslorna som kom med den fina dagen.


På samma sätt vill jag hjälpa er minnas exakt hur det var just på er bröllopsdag! Minnas era leende vänner som gratulerar er efter ceremonin, era reaktioner när ni ser varandra i era fina bröllopskläder för första gången, eller konfettin som landade i farmors hår. Jag brinner för att dokumentera precis det som sker fast med mitt kreativa öga som kan transportera er tillbaka till känslorna och ögonblicken när ni befinner er längre fram på er nu framtida gemensamma väg!

01 / 68

“Det kändes avslappnat att få bli fotograferad av Alexandra. Hon fotade både oss, våra vänner och familj och fångade alla fina stunder med sin kamera. Hon har fingertoppskänsla och vi är så nöjda med fotografierna Känns fint att Alexandra gett oss möjligheten att minnas den stora dagen för hela livet”

Wedding photography

Cinematic

Documentarian

Emotion Focused

Hej, jag är

Alexandra

Lifestyle

storyteller

Vem är jag? Par och bröllopsfotografen som har en bakgrund i vården (innehar även en doktorstitel i Audiologi) och nyttjar min omhändertagarförmåga som tillsammans med min kreativa ådra (tre generationer etablerade konstnärsblod rinner i mina ådror) för skapa sann magi åt er som gifter er.


Det allra viktigaste för mig är att få dokumentera de äkta känslorna och skratten för er, paren som skriver på er egna Hollywoodvärdiga men dock helt verklighetsnära kärlekshistoria.


Vem är jag då förutom det? Jag är en film och bokslukande, havsbadande, och hobbymixologperson. Jag har nog även att möta människor av alla de slag som min passion - alla har något att berätta och jag är nyfiken på allt. Jag är även mamma till två under 7, fru sedan 13 år tillbaka, och foto ger mig glädje var dag för de klienter som anlitar mig men även för och i mitt familjeliv.


Jag föredrar dokumentärt före mer editoriella fotografier särskilt för bröllop därför ER kärlek är så fantastiskt och lyser igenom min lins. Sen finner jag vinklarna som är lite annorlunda och filmiska (måste ju ha nytta av min nästa dagliga kontakt med Hollywood) och den formeln kan ni se i mina portföljbilder här på sidan. Jag fotar där det händer, för er som var där, de som inte var där och för kommande generationer.


Trots att vi säkerligen kommer känna stundens storhet så kommer det finnas rum för en hel del gapskratt på vägen under er bröllopsdag (för ni vet ju förutom varandra är fotografen oftast den ni träffar mest under ert bröllop=)


Tror ni det låter som detta passar er, så hör av er så skapar vi den där särskilda synergin och magin tillsammans!The extraordinary in the ordinary
The extraordinary in the ordinary


Vanliga Frågor

VAR FINNS DU / Var kan du fota?

Jag är bosatt och utgår ifrån Obbola strax utanför Umeå i Västerbotten. Fotar mest i Umeå samt andra orter i Västerbotten, men reser också inom Sverige till andra städer och utomlands till de par som vill gifta sig i andra ställen i Europa, USA eller andra delar av världen

När behöver vi boka?

Så snart ni vet plats och datum rekommenderar jag att ni hör av er. Just nu bokas 2024 (men även fått vissa förfrågningar för 2025). Då jag endast tar ett begränsat antal bröllop varje år så blir jag fullbokad fort. Ni tar första steget mot att reservera mig som er fotograf genom att skicka in en bokningsförfrågan via formuläret längst ner på sidan.

Hur bokar vi?

Ni börjar med att fylla i mitt bokningsformulär som finns längst ner på denna sida. Där fyller ni i vigselplats, datum och önskat paket. Jag vill lära känna er så mycket som möjligt från start så lägg gärna lite extra tid i att beskriva er och er blivande bröllopsdag. Om jag är tillgänglig er dag så bokar jag gärna in ett videomöte med er och ser hur vi klickar!

Vad händer när vi skickat en bokningsförfrågan?

Om jag finns tillgänglig ert datum och allt känns bra för er och mig efter vårt första möte så skickar jag ett avtal som ni signerar digitalt (alternativt att vi gör det på mötet). När avtalet är signerat så skickar jag en bokningsfaktura som är på 25% utav ert valda paket. När denna fakturan är betald så har ni er bokning hos mig! Resterande betalning görs två veckor innan bröllopet (De större paketen kan även delbetalas över flera månader om så föredras av er).

NÄR FÅR VI BILDERNA?

Jag levererar alltid bilderna digitalt inom 6-10 veckor. Ni får då tillgång till ett webgalleri så ni enkelt och i lugn och ro kan titta på era bilder och ladda ner dom enkelt. Ni får alltid en tjuvkik 2-3 dagar efter bröllopet med ca 5-10 stycken bilder som ni kan njuta av medan ni väntar på resten.

OM DU BLIR SJUK DÅ?

Jag har ett stort kontaktnät med erfarna fotografer och hjälper givetvis till att hitta en likvärdig ersättare om det är så att jag på något sätt inte kan fullfölja mitt uppdrag. Det har aldrig tidigare hänt och jag tar alltid mina bröllop på största allvar!

Bokning öppen för 2025

Gifter er 2024?

Dags och höra av sig för se om ert datum finns kvar, finns bara enstaka Lördagar kvar under högsäsong Maj till Augusti 24.

Bokar även in par nu på 2025.

Vinterbröllop 24-25 finns tider kvar.

Mina Bröllopspaket


Din investeringAtt gifta sig är verkligen en av de största dagarna i livet. Ni spenderar oftast månader att planera och kan vara det event i livet man också spenderar mest pengar på. Sedan går själva dagen så otroligt fort. Man är ofta så glad, nervös, pirrig, emotionell. Förutom den kärleksförklaringen som bröllopet i sig är emellan er som par får man även ta emot så mycket kärlek från de man valt att bjuda in till dagen. Ofta kan det vara svårt att ta in allt när det händer. Låt mig därför hjälpa er att minnas dagen på ett väldigt speciellt sätt genom fotografier

Tänk att era foton kommer finnas för er och kanske till och med barn och barnbarn och för framtida generationer


Mina Bröllopspaket


Vad ingår i alla paket?

 • Alla de bästa professionellt redigerade bilderna. Ni ska inte behöva välja ut enbart några få bilder från er stora dag utan kan framkalla så många ni vill. Ni kommer få dem levererade i ett vackert webbgalleri som ni även kan dela med nära och kära.


 • Full guidning från mig i frågor om tidslinje för dagen, och alla möjliga andra tips och råd om bröllopsplaneringen! Jag kan otroligt mycket och har många fina kontakter i bröllopsbranschen.


 • Alla paket på 3 eller mer timmar går delbetala över 3 eller 6 månader.


 • Mer fototid för pengarna- Jag älskar få chansen att fota hela ert bröllop därför blir mina priser mer och mer fördelaktiga ju mer timmar/större paket ni bokar med mig (och mer ingår!)


Kan köpas till:

 • Ett vackert bildspel med musik där ni i kronologisk ordning får återuppleva er bröllopsdag.
 • En vacker linne-inbunden fotobok med 10 uppslag för 1000 kr. (Erbjudande som gäller vid bokning, värde 2500 kr)
Planerar ni

Elopement / Destinationsbröllop

Ska ni gifta er på andra ställen i Sverige eller utomlands? Men Jaa, jag reser mer än gärna med och till er!
Är välberest, talar flytande engelska och lite av en reseguide "on the side". Är medborgare i USA och Sverige så har en särskild edge i Nordamerika men resten av världen funkar fint det med! Skriv så far vi på äventyr tillsammans!

Litet elopement/Borgerligt bröllop? Skriv till mig så skickar jag en särskild guide för detta.

“Alltså wow har aldrig sett så vackra bilder i mitt liv. Vi är så tacksamma för de SJUKASTE fotona som vi nu har från vårt bröllop. Ord räcker inte till för att beskriva allt som Alexandra har fångat i sina foton, detaljer från dukningen, vårt möte innan vigsel, roliga bakgrundsbilder på gästerna osv men främst all kärlek som bara flödar ut från fotonen! Om någon fortfarande funderar- bara gört--anlita Alexandra!!!!”

Bröllopspaket 24-25

Ska ni gifta er Borgerligt/ Ha ett litet elopementbröllop?

Skriv så skickar jag ett Speciellt infoPaket/priser för er!

Paket 1

Dags att gifta sig! (3 h)

Detta paket fotograferar jag i 3 sammanhängande timmar.


Passar för:

 • slutförberedelser ELLER början på gratulationer efter vigsel
 • vigsel 
 • porträtt.


Vi bestämmer tillsammans vad passar er!


Resor ingår inom Umeå kommun.


Er investering

16 000 SEK


Kan delbetalas på 3 eller 6 månaderPaket 2

En skål för brudparet (6.5 h)

I detta paket fångar jag sammanhängande 6,5 timmar av er dag.


Passar bra till:

 • förberedelser,
 • first look,
 • vigsel
 • porträtt,
 • brudskål,
 • dukning, detaljer från festplats


Detta Ingår:

 • 6,5 timmar sammanhängande fotografering
 • Alla bra bilder från dagen
 • Professionell redigering av fotografierna
 • Leverans i ett vackert webgalleri som kan delas med nära och kära och som ni kan ladda ned era bilder ifrån i lugn och ro och framkalla så mycket foto ni vill!
 • Tips och råd inför själva fotosessionen och ert bröllop!
 • 6 st 13x18 cm fysiska fotografier på Fine Art fotopapper

Resa ingår i Västerbotten, Ångermanland, Jämtland och delar av Norrbotten

Er investering

22 000 sekKan delbetalas på 3 eller 6 månader.
Package 03


Middagen är serverad (9 h)


Det här paketet kan vi ha mycket roligt med, här finns det väldigt flexibilitet för vad ni vill ha med.


Förslagsvis passar sammanhängande 9 timmars foto till:

 • förberedelser,
 • first look,
 • vigsel,
 • porträtt,
 • brudskål,
 • dukning, detaljer från festplats,
 • bilder från middagen,
 • alla fina känslor under del av talen.


Detta Ingår:

 • Provfotografering "inför bröllopet" + 10 högupplösta digitala filer
 • Fotografering inom Umeå kommun eller gränskommuner
 • (Fristående värde 7000 sek)
 • 9 timmars sammanhängande fotografering på er bröllopsdag
 • Alla bra bilder från dagen
 • Professionell redigering av fotografierna
 • Leverans i ett vackert webgalleri som kan delas med nära och kära och som ni kan ladda ned era bilder ifrån i lugn och ro och framkalla så mycket foto ni vill!
 • Tips och råd inför själva fotosessionen och ert bröllop!
 • 6 st 13x18 cm fysiska fotografier på Fine Art fotopapper
 • 1 förstoring i A4 format på Fine Art Fotopapper


Resa ingår i Västerbotten,Ångermanland, Jämtland och delar av Norrbotten
Er investering


25000 sek


Kan delbetalas på 3 eller 6 månader.
Paket 04

Rid in solnedgången (12 h)

Lämpligt för er som vill ha med så mycket som möjligt av hela ert bröllop inklusive magiska solnedgångsbilder!


Vi följs åt genom hela er dag oftast från era förberedelser, first look, vigsel, gratulationer, mingel, bilder på festlokal, dukning dekorationer, tal, middag, brudvals, del av dans och fest, och är jag med er när solen går ned så smiter vi iväg och tar lite golden hour bilder (som är helt magiska och brukar bli favoritbilder)


Ingår:

 • Provfotografering "inför bröllopet" + 10 högupplösta digitala filer
 • Fotografering inom Umeå kommun eller gränskommuner
 • (Fristående värde 7000 sek)
 • Alla bra bilder från dagen,
 • professionellt redigering av fotografierna
 • Leverans i ett vackert webgalleri som kan delas med nära och kära och som ni kan ladda ned era bilder ifrån i lugn och ro och framkalla så mycket prints ni vill!
 • Tips och råd inför själva fotosessionen och ert bröllop!
 • 6 st 13x18 cm fysiska fotografier på Fine Art fotopapper
 • 1 förstoring i A4 format på Fine Art Fotopapper
 • 1 linnealbum med era utvalda bilder 10 uppslag


Fotografens Resor inom Sverige ingår!


Er investering


29 500 SEK


Kan delbetalas på 3 eller 6 månader.


“Vi tänkte först bara låta familj och vänner ta kort under bröllopet men är SÅ glada vi bestämde oss för att boka Alexandra istället. Vi kunde slappna av och veta att hon fanns att fota alla fina stunder. Bilderna blev bättre än förväntat med två som inte är så särskilt bekväma framför kameran och hon fick oss att dessutom ha kul och slappna av. Ett tips till andra par är att verkligen passa på att smita iväg för solnedgångsbilder, de bilderna är våra favoriter från hela dagen!”

Skicka in er bokningsförfrågan här!

Detta är inget bindande utan en förfrågan på om jag är ledig er bröllopsdag


Så roligt att du funderar på ha mig som er Wing woman (jag menar fotograf=) på ert bröllop! Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort. Titta även i skräpposten för svaret, ibland kan mina mejl hamna där. Har du inte hört något från mig inom 48 timmar så skicka ett sms till mig på 073-337 52 71. Ser fram emot att höras och planera hur vi kan skapa magi tillsammans!


(Enbart för skicka er ett sms för att meddela jag skickat svar på er förfrågan via epost, på senaste verkar mina svar hamna i skräpposten hos vissa)

FAMILJEFOTOGRAF,MODERSKAPSFOTOGRAF, NYFÖDDFOTOGRAF, lifestylefotograf, BrÖLLOPsfotograf, GRAVIDFOTOGRAF. FÖrevigar verkliga känslor, relationer, kärleken, kärnan i livet. UTGÅR FRÅN Umeå, Västerbotten 


Följ mig på instagram

@fotografalexandragery