Vad är Julminis?


En minifotosession är som en vanlig fotografering i miniformat (kortare tid). Perfekt för dig som är osäker på om t ex ert barn orkar en timmes fotografering och-eller kanske inte har ekonomin just nu att boka mig för en full session. Ni kommer minst få en men oftast flertalet härliga och gosiga bilder på er familj under denna tid. Jag är väldigt van att fota porträtt och fångar fina bilder genom att ni får gosa, leka och interagera för den korta tiden ni har med mig framför kameran!


Nu tänker ni är det kanske är barnfamiljer som kan fotas? NEJ, kärlek i alla dess former är välkomna på en kort visit i min kamera. Kära par, ammande mammor och bebis-barn (så kallad mommy & me), far/morföräldrar m barn, vänner, bröllopsporträtt i miniformat osv osv. (Se dock begränsningar pga den korta sessionstiden i vanliga frågor nedan)


Fotograferingen under denna minisession sker utomhus i naturen i anslutning till butiken Ett Hus Blir Ett Hem i Holmsund och julmarknaden som pågår denna dag. Det enda ni behöver göra är att dyka upp till er bokade tid. Hinner jag fixa i de nästa två veckorna ska vi eventuellt ha en lite juligare backdrop men tycker även vi ska fota med mer neutral bakgrund. Ni kommer alternera mellan att stå, gå, busa eller kanske sitta på fäll.


Känner dig obekväm framför kameran? Tro mig ni är långt ifrån ensam. Det är väldigt få som är bekväma framför linsen. Det är mitt jobb att med lättare guidning få fina känslonära bilder på er och dina nära och kära. Lita på att det kommer bli superfina bilder med min erfarna hand, kreativa öga och med mitt varma stöd hela vägen igenom.

Sista chansen i år som jag erbjuder minis:

26 November 2023

Vid Ett Hus Blir Ett Hems Julmarknad, Stenhuggaregatan, Holmsund

Kommer finnas Newbietomteluvor för barn att låna!

“Alexandra har en sådan värme och närvaro att både vi föräldrar, och ännu viktigare för oss, att barnen var trygga direkt från start och hela vägen igenom sessionen. Alexandra bidrog till att fotograferingen också blev en mysig och rolig stund tillsammans! De stämningar och känslor hon lyckas fånga i bilderna är ovärderliga. Vi är så nöjda med vår familjefotografering och rekommenderar starkt Alexandra som fotograf. Vi kommer säkerligen anlita henne till att fånga fler av livets viktiga delar och stunder.”

”Vad gör vi om inte barnen lyssnar?"

Det är ju inte alltid att barn vill göra som vi säger. Jag förstår att det kan kännas stressigt som förälder att tänka på hur ni (vi) kan få barnen att samarbeta under en fotosession. Jag är själv tvåbarnsmamma till en tvååring och en sju-åring så jag förstår helt och fullt den känslan.


Så vi löser det tillsammans! För mig är det viktigt att ni alla får en fin avslappnad stund för kunna locka fram era genuina känslor och det speciella band ni delar. Under en fotografering med mig kommer ni få leka, springa, dansa, kittlas eller kanske gå på upptäcktsfärd. Ofta är det just då de naturliga skratten kommer – när vi får göra roliga saker tillsammans med de vi älskar allra mest.


Från bokning till leverans

1. Bokning


Ni bokar er tid via bokningskalendern nedan och swishar fotoavgiften 1495 kronor, till 123 348 56 61


När det är gjort då är er tid bokad.


Tänk på att tiderna är först till kvarn så vänta inte med att boka om ni önskar en specifik tid.

2. Förberedelser


Kom utvilade,mätta och varmt klädda. Parkera på besöksparkeringen och så möts vi vid sidan av marknaden till höger om butiken. Håll utkik efter kvinnan med kameror spänt på sig =)


3. Fotografering


Vi träffas på bestämd plats, tid och fotograferar i ca 15 minuter.


Eftersom det är fler kunder som bokat in tider före och efter er så är det viktigt att ni kommer i tid.


MEN om ni kommer medans en fotografering pågår så önskar jag att ni stannar på avstånd så de som jag fotar inte känner sig störda i sin session med åskådare de inte känner.

4. Leverans


Ni kommer få tillgång till ett onlinegalleri inom en och en halv vecka från sessionen. Det kommer vara ett urval av de bästa bilderna MEN oredigerade (kanske gjort mindre justeringar som ljus och viss beskärning)


Ni väljer ut era favoriter så snabbt som möjligt men max inom en vecka. I grundpaketet ingår 3 bilder men ni kan förståss välja att köpa till fler bilder om det finns och om ni önskar.


Sedan slutredigerar jag era utvalda bilder så fort som möjligt så att ni förhoppningsvis i god tid hinner framkalla till ev. julklappar.


När det är klart så betalar ni för de eventuella extra bilderna och när den fakturan är betald öppnar jag galleriet så ni kan ladda ner era bilder i högupplöst format för prints och förstoringar och sociala medierformat.

FAQ

HUR MÅNGA FÅR VI VARA?

Eftersom tiden är begränsad är minisession endast avsatt för en familj med föräldrar + barn eller far/morföräldrar med barn. Men inte båda konstellationerna tillsammans, vi hinner tyvärr inte med utvidgad familj, men skulle ni vilja ha sådana bilder är ni välkomna att boka en vanlig session med mig. Hör av er till mig så fixar vi det (Se också nästa fråga).

VI HAR INGA BARN, KAN VI BOKA ÄNDÅ?

Självklart! Oavsett om ni har barn, pälsbebisar eller är en familj på två vuxna, kanske bara pappa och barn , eller mamma och barn, vill föreviga din amningsresa, eller gravidmagen, eller egna fina solofoton, ta bröllopsfoton i miniformat osv osv så är ni välkomna att boka in er minifotografering!

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Mulet väder är bra fotoväder, kanske även om det snöar lite eller men om det regnar eller verkligen blir snöstorm så får vi ställa in.

I första hand så kommer jag då erbjuda ett alternativt datum kort därefter. Men om ni inte kan då så får ni ett presentkort hos mig motsvarande värde (1495 kr) som ni kan använda för en framtida fotografering hos mig inom 1 år. Jag kommer erbjuda en minisession till sommaren 2024 allra troligast (men går ju förståss att använda för betala del av en vanlig fotosession med!).

VAD HÄNDER OM VI BLIR SJUKA?

Om du eller någon i din familj blir sjuka på fotograferingsdagen får ni ett presentkort hos mig motsvarande värde (1495 kr) som ni kan använda hos mig inom 1 år.

Ja men om DU (Fotografen) blir sjuk då?

Ja lite samma som om det blir dåligt väder. Jag kommer då höra av mig till er som bokat och erbjuda söndagen efter Julmarknaden som ett alternativ.

Om det inte går för er, eller om vi har otur igen med väder så får ni ett presentkort på värdet av sessionen som ni kan använda ett år framåt (och då kommer jag definitivt erbjuda några sommarminisar 2024!

HAR DU KLÄDTIPS TILL FOTOGRAFERINGEN?

❄ VARMT VARMT VARMT då vi är utomhus hela tiden! Frusna barn (eller vuxna) blir ALDRIG bra på bild då humöret sjunker snabbt när man blir kall. Så prioritera alltid att klä er varmt! Klä särskilt ev. barn i flera lager, det går utmärkt att ha "finare" kläder över dessa lager sen. Kragen från ex. Fleecetröjan går att vika ner eller dölja med en fin halsduk, ett par grovstickade strumpbyxor döljer fleecebyxor osv.

Självklart kan täckbyxor som underdel fungera väl och bli fint på kort också. Eller varför inte ta foton i era vanliga ytterkläder om det är mer er stil. Det är ju era fina relationer vi är främst ute efter att fota.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀
❄ Stickade tröjor, vantar, mössor och halsdukar skapar vintervacker stämning och värmer dessutom bra.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

❄ Neutrala färger blir tidlösa på bild. Och vad betyder det? Jo, oftast enhetliga naturfärger. Vitt, beige, sand, brunt, kanske kallare gröna toner som eucalyptusgrönt, blekblått, grått. Inte för mycket mönster, loggor på kläder eller för bjärta färger. Juligt rött och grönt är ju en klassiker om man vill förstärka den juliga känslan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

❄ Matcha gärna men försök att inte ha exakt likadana kläder utan mer kompletterande med varandra för bästa resultat i bild.

❄ Detta är också ett fint tillfälle att använda t ex ärvda kläder som kanske inte är praktiskt för nästan något annat (förutom att det blir väldigt unikt och fint på foto) som t ex kappan som mamma hade som liten, eller den hemstickade tröjan som kanske tom farfar hade etc.

❄Tips är att söka på Pinterest på winter photo outfits för lite inspiration!. Ni får självklart också höra av er till mig om har mer frågor och vill bolla med mig så hjälper jag mer än gärna till!

❄Skulle du vilja fotas i vackra fotoklänningar (gjorda för göra sig bra på bild) så hör av dig för en vanlig session. Där ingår vackra fotoklänningar i paketen! Se bland annat mina highlights i min profil på instagram (se länk längst ned på sidan) för lite exempel på fotoklänningar.

Vi kan inte boka tiden för en minisession men är intresserad av en fotografering- hur gör vi då?

Erbjudandet och priset för minisessionen erbjuder jag bara denna dag. Men om ni vill boka en vanlig fotosession för få den ultimata upplevelsen. Hör av er så berättar jag mer hur ni då går tillväga!

VEM ÄR JAG som SKA FOTA ER?

Fotograf Alexandra Gery, Obbola


“Egenföretagande fotograf just nu på deltid, mamma till två på heltid. Mitt främsta mål som fotograf är att ta bilder som hellre ska få er att känna något på djupet än att de "bara" ska vara vackra. Älskar film i alla genrer, god mat och vin, har bott 11 år i USA och har tagit med mig hem en doktorstitel i Audiologi (Hörselvetenskap) och en äkta make därifrån hem till Umeå år 2016”

Varför en minifotografering

Behöver du kanske övertyga din partner eller den person du vill fotas med (eller dig själv)!?


Kort tid

15 minuters fotografering är precis lagom för barn (och vuxna) med spring i benen. Ni behöver inte avsätta en hel dag utan hinner göra annat efteråt.


Det blir av!

Datumet och tiden är satt, ni behöver inte checka av scheman eller pussla med ledigheter, det är bara att boka och dyka upp.


Priset

Med en bestämd plats och flera fotograferingar samma dag kan jag erbjuda ett mindre och förmånligare paket.


Julklapparna är kirrade & minnen för livet

Julen står verkligen för dörren. OCH det finns inget som gör nästan vem som helst gladare än bilder av personer som betyder något i deras liv! Gör fotograferingen och beställ fysiska bilder och förstoringar så har ni julklapparna klara i tid.


Jag brukar säga att bilderna ni får av mig är en investering för framtiden, när livet kanske ser annorlunda ut än nu, tänk att kunna titta tillbaka genom vackra bilder på er tillsammans (utan att någon av er behöver stå bakom kameran och saknas framför).

“Jag är så glad vi bestämde oss för att boka. Jag har insett att det inte nästan finns någon bild från barnens uppväxt hitills där jag (mamman) inte står bakom kameran och alltså inte är med på fotot. Enda problemet är att vi inte kan bestämma oss för topp tre bilder- vilket är ju ett fint problem att ha! Vi vill ha alla! Tack igen Alexandra”

DIN INVESTERING

Jul-Minis

vid

Julmarknaden

231126

Holmsund


♥ 15 minuters fotografering

♥ Privat webbgalleri till dator och mobil

♥ 3 digitala bilder i högupplöst format

(med chans att köpa fler om man vill)


1 495 kronor*


*Avgift betalas vid bokning. Ej återbetalningsbar men värdet kan användas inom ett år mot en annan fotografering från 231126.

Att göra något med bilderna

Produkter

Ni kan också köpa till förstoringar på fantastiskt vackert fine-art papper via fotografen Erbjudande nedan giltigt 6 månader efter fotografering:

  • 20x30 cm___________________________________________________800 kr
  • 30x40 cm___________________________________________________1 200 kr
  • 50x70 cm___________________________________________________1 800 kr


FAMILJEFOTOGRAF,MODERSKAPSFOTOGRAF, NYFÖDDFOTOGRAF, BrÖLLOP OCH GRAVIDFOTOGRAF. FÖrevigar verkliga känslor, relationer, kärleken, kärnan i livet. UTGÅR FRÅN Umeå, Västerbotten..