Vad är en sommar-minis?


En minifotosession är som en vanlig fotografering i miniformat (kortare tid). Perfekt för dig som är osäker på om t ex ert barn orkar en timmes fotografering och-eller kanske inte har ekonomin just nu att boka mig för en full session. Ni kommer minst få en men oftast flertalet härliga och gosiga bilder på er familj under denna tid. Jag är väldigt van att fota porträtt och fångar fina bilder genom att ni får gosa, leka och interagera för den korta tiden ni har med mig framför kameran!


Nu tänker ni är det kanske är barnfamiljer som kan fotas? NEJ, kärlek i alla dess former är välkomna på en kort visit i min kamera. Kära par, ammande mammor och bebis-barn (så kallad mommy & me), far/morföräldrar m barn, student, bal, bröllopsporträtt i miniformat osv osv. (Se dock begränsningar pga den korta sessionstiden i vanliga frågor nedan)


Fotograferingen under denna minisession sker i den vackra naturen i viken i anslutning till butiken Ett Hus Blir Ett Hem i Holmsund och det enda ni behöver göra är att dyka upp till er bokade tid. Platsen kommer vara i lummig grön miljö och ni kommer alternera mellan att stå, gå, busa eller kanske ligga/sitta på filt.


Känner dig obekväm framför kameran? Tro mig ni är långt ifrån ensam. Det är väldigt få som är bekväma framför linsen. Det är mitt jobb att med lättare guidning få fina känslonära bilder på er och dina nära och kära. Lita på att det kommer bli superfina bilder med min erfarna hand, kreativa öga och med mitt varma stöd hela vägen igenom.

Sista chansen i sommar för minisession:

11 Juni, 2023

Vid Ett Hus Blir Ett Hem, Holmsund

“Alexandra har en sådan värme och närvaro att både vi föräldrar, och ännu viktigare för oss, att barnen var trygga direkt från start och hela vägen igenom sessionen. Alexandra bidrog till att fotograferingen också blev en mysig och rolig stund tillsammans! De stämningar och känslor hon lyckas fånga i bilderna är ovärderliga. Vi är så nöjda med vår familjefotografering och rekommenderar starkt Alexandra som fotograf. Vi kommer säkerligen anlita henne till att fånga fler av livets viktiga delar och stunder.”

”Vad gör vi om inte barnen lyssnar?"

Det är ju inte alltid att barn vill göra som vi säger. Jag förstår att det kan kännas stressigt som förälder att tänka på hur ni (vi) kan få barnen att samarbeta under en fotosession. Jag är själv tvåbarnsmamma till en tvååring och en sju-åring så jag förstår helt och fullt den känslan.


Så vi löser det tillsammans! För mig är det viktigt att ni alla får en fin avslappnad stund för kunna locka fram era genuina känslor och det speciella band ni delar. Under en fotografering med mig kommer ni få leka, springa, dansa, kittlas eller kanske gå på upptäcktsfärd. Ofta är det just då de naturliga skratten kommer – när vi får göra roliga saker tillsammans med de vi älskar allra mest.

”Vad gör vi om inte barnen lyssnar?"

Det är ju inte alltid att barn vill göra som vi säger. Jag förstår att det kan kännas stressigt som förälder att tänka på hur ni (vi) kan få barnen att samarbeta under en fotosession. Jag är själv tvåbarnsmamma till en tvååring och en sju-åring så jag förstår helt och fullt den känslan.


Så vi löser det tillsammans! För mig är det viktigt att ni alla får en fin avslappnad stund för kunna locka fram era genuina känslor och det speciella band ni delar. Under en fotografering med mig kommer ni få leka, springa, dansa, kittlas eller kanske gå på upptäcktsfärd. Ofta är det just då de naturliga skratten kommer – när vi får göra roliga saker tillsammans med de vi älskar allra mest.

Från bokning till leverans

1. Bokning


Ni bokar er tid via bokningskalendern nedan och swishar sen 50% av kostnaden, 750 kronor, till 123 348 56 61

.

När det är gjort då är er tid bokad. Tänk på att tiderna är först till kvarn så vänta inte med att boka om ni önskar en specifik tid.

2. Förberedelser


När ni har bokat så ses vi vid Butiken Ett Hus Blir Ett Hem i Holmsund. Parkera på besöksparkeringen och så möts vi vid avtalad tid nere mot vattnet. Håll utkik efter kvinnan med dubbla professionella kameror spänt på sig =)


3. Fotografering


Vi träffas på bestämd plats, tid och fotograferar i ca 15 minuter.

Eftersom det är fler familjer som bokat in tider före och efter er så är det viktigt att ni kommer i tid.

4. Leverans


Beroende på om dagen blir fullbokad eller ej så kommer ni få efter ca 2-5 veckor efter fotograferingen en länk till ett webbgalleri. Här väljer ni de bilderna ni önskar köpa. I grundpaketet ingår 3 bilder men ni kan förståss välja att köpa till fler bilder om det finns och om ni önskar. Ni gör ert val inom 5 dagar, när det är klart så betalar ni er slutsumma (750 kr + eventuella tillval/extra bilder) och när den fakturan är betald öppnar jag så ni kan ladda ner era bilder i högupplöst format för prints och förstoringar och sociala medier format från galleriet.

FAQ

HUR MÅNGA FÅR VI VARA?

Eftersom tiden är begränsad är minisession endast avsatt för en familj med föräldrar + barn eller far/morföräldrar med barn. Men inte båda konstellationerna tillsammans, vi hinner tyvärr inte med utvidgad familj, men skulle ni vilja ha sådana bilder är ni välkomna att boka en vanlig session med mig. Hör av er till mig så fixar vi det (Se också nästa fråga).

VI HAR INGA BARN, KAN VI BOKA ÄNDÅ?

Självklart! Oavsett om ni har barn, pälsbebisar eller är en familj på två vuxna, kanske bara pappa och barn , eller mamma och barn, vill föreviga din amningsresa, eller gravidmagen själv, fira studenten, ta balfoton, ta bröllopsfoto i era fina kläder, osv osv så är ni välkomna att boka in er minifotografering!

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?

Mulet väder är bra fotoväder, kanske även lite småregn eller mindre skur är ok men om det ösregnar så får vi ställa in. Då får ni ett presentkort hos mig motsvarande värde (750 kr) som ni kan använda för en framtida fotografering hos mig inom 1 år. Jag kommer erbjuda en minisession till hösten 23 eller vår 2024 med (men går ju förståss att använda på en vanlig fotosession med!).

VAD HÄNDER OM VI BLIR SJUKA?

Om du eller någon i din familj blir sjuka på fotograferingsdagen får ni ett presentkort hos mig motsvarande värde (750 kr) som ni kan använda hos mig inom 1 år.

HAR DU KLÄDTIPS TILL FOTOGRAFERINGEN?

Oftast enhetliga naturfärger blir fint. Vitt, beige, sand, brunt, kanske kallare gröna toner som eucalyptusgrönt, blekblått, grått. Inte för mycket mönster, loggor på kläder eller för bjärta färger.

Tips är att söka på Pinterest på Summer Photo Outfits för lite inspiration!. Hör gärna av er om har mer frågor och vill bolla med mig så hjälper jag mer än gärna till!

Skulle du vilja fotas i vackra fotoklänningar (gjorda för göra sig bra på bild) så hör av dig för en vanlig session. Där ingår vackra fotoklänningar i paketen! Se bland annat mina highlights i min profil på instagram för lite exempel på klänningar.

Vi kan inte boka tiden för en minisession men är intresserad av en fotografering en annan tid, hur gör vi då?

Erbjudandet och priset för minisessionen erbjuder jag bara denna dag i samarbete med Ett Hus Blir Ett Hem. Men om ni vill boka en vanlig fotosession så hör av er så berättar jag mer hur ni då går tillväga.

VEM ÄR JAG som SKA FOTA ER?

Fotograf Alexandra Gery, Obbola

“Egenföretagare fotograf just nu på deltid, mamma till två på heltid. Älskar vardagsrealism och brinner för fånga naturliga uttryck och innerliga känslor med min kamera. Älskar all sorters film, god mat och vin, har bott 11 år i USA och har tagit med mig hem en doktorstitel i Audiologi (Hörselvetenskap) och en äkta make därifrån hem till Umeå år 2016”

Varför en minifotografering

Behöver du kanske övertyga din partner eller den person du vill fotas med (eller dig själv)!?


Kort tid

15 minuters fotografering är precis lagom för barn (och vuxna) med spring i benen. Ni behöver inte avsätta en hel dag utan hinner göra annat efteråt.


Det blir av!

Datumet och tiden är satt, ni behöver inte checka av scheman eller pussla med ledigheter, det är bara att boka och dyka upp.


Priset

Med en bestämd plats och flera fotograferingar samma dag kan jag erbjuda ett mindre och förmånligare paket.


Julklapparna är kirrade!

Ok ok det är ett tag kvar till julen. MEN det finns inget som gör barnens mor- och farföräldrar gladare än bilder på barnbarnen och familjen! Gör fotograferingen och beställ förstoringar så har ni julklapparna klara i tid. Eller tänk inte att bilderna nu fångar är för livet just nu. Snarare tänk att det är för att värdera högt i framtiden. Livet där det händer nu förevigat!

“Jag är så glad vi bestämde oss för att boka. Jag har insett att det inte nästan finns någon bild från barnens uppväxt hitills där jag (mamman) inte står bakom kameran och alltså inte är med på fotot. Enda problemet är att vi inte kan bestämma oss för topp tre bilder- vilket är ju ett fint problem att ha! Vi vill ha alla! Tack igen Alexandra”

DIN INVESTERING

Minisession

vid

Ett Hus Blir Ett Hem


♥ 15 minuters fotografering

♥ Privat webbgalleri till dator och mobil

♥ 3 digitala bilder i högupplöst format

(med chans att köpa fler om man vill)


1 500 kronor


50% betalas vid bokning för att reservera din tid = 750 kr.

Att göra något med bilderna

Produkter

Ni kan också köpa till förstoringar på fantastiskt vackert fine-art papper via fotografen Erbjudande nedan giltigt 6 månader efter fotografering:

  • 20x30 cm___________________________________________________800 kr
  • 30x40 cm___________________________________________________1 200 kr
  • 50x70 cm___________________________________________________1 800 kr


FAMILJEFOTOGRAF,MODERSKAPSFOTOGRAF, NYFÖDDFOTOGRAF, BrÖLLOP OCH GRAVIDFOTOGRAF. FÖrevigar verkliga känslor, relationer, kärleken, kärnan i livet. UTGÅR FRÅN Umeå, Västerbotten..